Skal du ud? Her er det optimale tøj

Hvilket tøj bør du vælge til forskellige udendørs aktiviteter? Det er et spørgsmål, som jeg ofte stilles og svaret afhænger af en række forskellige faktorer.

Først og fremmest handler det om, hvilken sport eller aktivitet du laver. Dernæst om det er vinter eller sommer. For det tredje og det fjerde, hvor længe du vil være udendørs og hvilken budgetramme, du arbejder inden for.

Alle disse faktorer skal tages i betragtning, når du vælger det mest passende udendørstøj, men der er nogle generelle regler.

Skal du ud at gå?

De væsentligste ting er, at tøjet er behageligt, slidstærkt og at skoene eller støvlerne har et godt greb. Du skal vælge disse i henhold til vejr, sæson og terræn. Det er bedre at du ikke sparer på omkostningerne til sko eller støvler og generelt betaler en smule mere for bedre kvalitet. Det vil dine fødder takke dig for.

Et andet vigtigt stykke påklædning er en åndbar og vandtæt jakke. Mange mennesker sværger ved Gore-Tex som det bedste materiale til vandtætte jakker, men der er masser af andre stoffer at vælge imellem. Vælg en vinter og en sommer vandtæt jakke. Sommerjakken vil generelt være lettere, mens en vintertæt er lidt tungere og generelt bedre i stand til at klare regn.

Vandtætte bukser er et nyttigt ekstra. De er vigtige for vintervandring, men også en god ting at have i bunden af ​​din rygsæk, selv om sommeren, bare i tilfælde af at det regner hårdt, mens du er ude på gåtur. Skal du ud at gå om sommeren, så kan et par åndbare yogabukser eller yogatøj være meget fine at have på.

Andre nyttige beklædningsgenstande til gåture inkluderer handsker, en hue eller hat, gåsokker, en baselayer (kort eller langærmet eller begge dele) og et isoleret jakkelag, der holder dig varm, når du holder op med at spise.

Jeg kan også godt lide at bære et par ekstra varme handsker, fordi jeg bliver meget let og finder ud af, at mine hænder bliver følelsesløse.

Ovenstående egner sig også til en dag i haven, hvor du skal lave varierende havearbejde, såsom plante blomster, anlægge et bed eller klippe hækken.

Ud at cykle?

Jeg anbefaler et par polstret cykelshorts eller strømpebukser. De ser måske ikke glamorøse ud, men polstret vil give komfort på en hård sadel. Sørg for at købe kønsspecifikke shorts / strømpebukser, da polstret vil være anderledes for mandlige og kvindelige.

En vindtæt og / eller vandtæt jakke er også vigtig for at beskytte dig mod vejret. Du kan pakke en let vandtæt jakke i baglommen på en cykeltrøje og bære en vindtæt lynlås med vest med lynlås. Begge er nyttige tøjvarer til cykling.

Jeg kan godt lide at have cykelsko med klods og klip i pedaler, når man cykler på landevej. På min mountainbike har jeg flade pedaler og MTB-specifikke sko (de har en dejlig grippy base for at holde mine fødder på pedalerne).

Eller kan du lide at ride?

Ridning er meget mere komfortabel – og meget sikrere – med det rigtige ridetøj og udstyr.

De to vigtige ting, du har brug for, er en ridehue (med de rigtige sikkerhedsstandarder) og et par støvler med en glat sål og en lille hæl. Anbefal genstande inkluderer også ridehandsker og en kropsbeskytter.

Det er mere behageligt at sidde i sadlen, hvis du har på dig et par jodhpurs eller ridebukser (ridebukser) snarere end jeans eller joggingbund.

Tøj såsom en vindtæt gilet eller vandtæt jakke kan også vise sig at være meget nyttigt. Hvis du planlægger at køre, hvor der vil være trafik, er en hi-vis vest også en god ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *