Koifisk i japansk kultur

I japansk kultur er koi en højt respekteret fisk, der er tæt knyttet til japanernes nationale identitet. Navnet “Koi” er japansk og betyder ganske simpelthen ”karpe”. Karpen er den art, som koi hører under.

Det er en fisk, der har rigtig meget symbolsk betydning. Koi karperne antages at være et symbol på held, velstand og lykke i Japan.

Koi karpen har været kendt længe. De første koi blev avlet i byen Ojiya i Japan i 1920’erne. Den vestlige del af verden blev ikke introduceret til koi karpen før begyndelsen af ​​det 20. århundrede, da selektivt opdrættede koi fra Niigata præfekturatet blev udstillet på den årlige udstilling i Tokyo.

Interessen i koi karper som en dekorativ fisk spredte sig herefter hurtigt over hele Europa og resten af ​​verden.

For japanerne kan en koifisk symbolisere flere forskellige ting. Selvom navnet blot indikerer ”karpe”, så er en koi meget, meget mere end det.

Udholdenhed og styrke

For det første betyder koi udholdenhed. Fisken har en tendens til at svømme opstrøms, aldrig stoppe med at bevæge sig og modstår derved at “gå med strømmen.” Denne symbolik repræsenterer, hvordan en person kan forblive stærk i modgang og aldrig give op. Det styrker ens karakter og formål og man kan således opnå succes gennem udholdenhed.

Koi er et almindeligt symbol på styrke og stabilitet i modgang. Det er et meget beundringsværdigt træk at forblive stærk, når man står over for dårlige odds. Billeder af en Koi, der svømmer mod strømmen bruges ofte til at symbolisere det at overvinde hindringer og ultimativt sejre efter alle strabadser.

Tatoveringer af koi

Tatovering er en historisk japansk kunstform med oprindelse i gruppe- og kulturforbindelser. Selvom rent dekorative tatoveringer også er populære den dag i dag i Japan, så er tatoveringer i den traditionelle japanske kultur en meget meningsfuld og åndelig proces, der ikke foregår let.

Tatoveringer af koikarper bruges til at symbolisere transformation og alkymi, og hvordan bæreren gennem udholdenhed og hårdt arbejde kan udvikle sig. Typisk vises transformationen ved koi, der imødekommer prøvelser og udvikler sig til drager – et andet vigtigt symbol på japansk kultur.

Koi repræsenterer også visdom, viden, spiritualitet, loyalitet og lang levetid.

Farven på koikarperne

Farven er også relevant, når det kommer til traditionelle japanske koi-tatoveringer og anden koi-kunst og symbolik.

En sort koi symboliserer kærlighed og overvindelse af modgang, mens blå koi bruges som traditionelle symboler på maskulinitet og virilitet. Røde koi bruges til at indikere energi.

Nogle af de højest værdsatte og mest værdifulde koi-eksemplarer i verden er koi, der har en ren hvid krop med en enlig rød plet på hovedet kaldet en Tancho; Disse koi betragtes som symbolske for det japanske flag og anses for at være et utroligt godt tegn til avleren / producenten. Det er et meget patriotisk symbol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *