Sådan kommer du i form med yoga

Yoga er en udfordrende motionsform, der både har fordele for din krop og din “sjæl”. Ikke uden grund oplever folk, der dyrker yoga, at de får en større mental klarhed, mere overskud i hverdagen og et energiniveau, de ikke har prøvet før. Har du svært ved at dyrke yoga, fordi du enten ikke er stærk eller smidig nok, er her 8 øvelser som vil kunne få dig i form til at blive en øvet yogi.

Push up: Når du udfører push ups træner bryst, skulder og triceps. Start med at lægge dig på knæ, og placerer dine hænder med fingrene frem ad, lige under skuldrene. Stræk benene, og lad tæerne hvile på din yogamåtte. Bøj armene langsom, til albueleddet danner en ret vinkel, hvorefter armene strækkes. Gør dette 12 gange. Gentag øvelsen 3 gang, med en kort pause i mellem hvad gang. Hvis øvelsen er for svær, kan man støtte på knæene i stedet for tæerne. Hvis du ønsker en højere sværhedsgrad, kan du støtte tæerne på en skammel eller stol.

Siddeplanke: Siddeplanken styrker de skrå mavemuskler, hofter og core-muskulaturen. Start med at lægge underarmen på måtten, og hold albueleddet i en ret vinkel. Herefter spænder du musklerne, så du bliver som en planke, som kun rører gulvet med underarm og den ene fod. Du kan kombinerer ”siddeplanken” med ”planken”, (hvor du har mave ned ad, og med begge underarme på måtten

Back extension: Med Back extension er det lænden, sædemusklen og rygstræk som trænes. Læg dig på gulvet, og med håndfladerne mod gulvet under panden. Spænd musklerne i nederst på ryggen og ballerne. Overkroppen løftes, så højt som muligt fra gulvet, hoved, hals og krop skal ligge på samme aksel. Herefter vendes tilbage til udgangsstillingen. Kroppen hæves 12 gange. Øvelsen gentages 3 gange.

Båden: Øvelsen træner core-muskulaturen, som er de dybtliggende muskler som sidder på rygsøjlen. Start med at sætte dig med begge ben strakt frem foran dig. Bøj benene og sæt fødderne i gulvet, mens hænderne støtter på gulvet skråt bagved og til siden for hofterne. Løft så begge ben op i 90 grader – hav benene bøjet. Find balancen ved hjælp af armene, der holdes ud til siderne. Stræk begge ben og fødder opad samtidig at du løfter overkroppen op, mens armene strækkes ned langs kroppen. Hold stillingen 20 til 30 sekunder. vemuskler i kroppen, arme, ben og ryg.

Squat: Squat træner sædemusklen samt benenes forside og bagside Start stående på gulvet, med en hoftebredde mellem fødderne. Ballerne skal stritte bagud, og benene bøjes lidt. Sænk skuldrene med hals og hoved skal være på kroppens akse. Squat udføres ved at knæene bøjes indtil de danner en ret vinkel, inden man vender tilbage udgangsstillingen. Gentag 12 gange. Øvelsen gentages 3 gange, og man tager en kort pause ind i mellem hver af de 12 gange.

Med disse øvelser kan du komme godt i gang med at træne dine krop så den bliver stærk og smidig. Har du ikke fået nok, og ønsker at finde ind til dit bedre jeg, så er yoga en god mulighed. Så er Drop in yoga i Lyngby en god mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *