Sov godt – hele natten igennem!

At sove uroligt om natten og ikke få en ordentlig nattesøvn, kan være meget frustrerende og både gå udover dit helbred, din velvære og din generelle livskvalitet. Det er desværre meget udbredt, og kan betyde meget for hverdagen for det enkelte individ.

Det er forskelligt fra menneske til menneske hvad der hindre den gode nattesøvn og også hvad der kan hjælpe individet til at sove bedre samt mere jævnt.

Søvnproblemer er almindelige!

SøvnproblemerVi kan næsten alle sammen nikke genkendelse til den frustrerende følelse af at ligge og vende og dreje sig i flere timer, uden at egentlig lukke et øje. Det er desværre meget almindeligt, og kan forekomme af mange forskellige grunde. Der er heldigvis mange måder hvorpå du kan gøre din søvn mere rolig og jævn. En af de ting der kan have stor betydning for din søvn, er at du får nok motion i løbet af dagen og at du sørge for at være aktiv inden du lægger dig til at sove om aftenen. Dette vil gøre dig og din krop fysisk træt, hvilket vil resultere i at din krop har brug for hvile og at du derved har nemmere ved at falde i en dyb søvn. Det skal dog nævnes at hård fysisk aktivitet- med undtagelse af sex, lige inden sengetid frarådes, da det ikke gør din krop træt, men derimod vil forsinke søvnen. Et varmt, afslappende bad kan også være en god hjælp på at få en bedre nattesøvn. Det er dog helt op til det enkelte individ hvad der hjælper på nattesøvnen, derfor er det en god ide at prøve sig frem, med de forskellige metoder for at se hvad der passer en bedst. Der er heldigvis mange gode råd og metoder at tage i brug, når man oplever mangelfuld eller dårlig søvn.

Det er ofte en god ide at starte ud med at finde ud af hvorfor din søvn føles ukomplet og mangelfuld. Stress er et af de største helbredsproblemer i Europa, og er skyld i mange danskeres søvnløse nætter. Et af symptomerne på stress – såvel som depression er insomni og forstyrret søvn. Hvis dette er tilfældet, skal der selvfølgelig gøre noget ved det, så nattesøvnen igen bliver uforstyrret og jævn. Stress kan nemt gøre at individet føler sig træt, og har manglende energi, men stadig ikke kan sove, hvilket kan udløse insomni. Søvnløse nætter, og urolig søvn kan også påvirke din stress endnu mere, da det vil påvirke din gøren i dagligdagene.

At sove godt om natten kræver altså mere end at bare vælge den rette seng, være fysisk træt, samt lufte ud i soveværelset. Man skal ydermere også lytte til sine føleler og tænke på sit mentale helbred.

Søvn er noget af det vigtigste for kroppen og for helbredet, og det er derfor helt essentielt at man får løst sine søvnproblemer. Find frem til grunden til den dårlige søvn, udvælg  de råd og metoder der passer til dig og dit behov, og så er du et skridt tættere på en god nattesøvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *