Sådan bruger du keyhangers på din skole

Keyhangers bliver i dag brugt i et væld af forskelligartede sammenhænge. Nogle bruger dem til at vise deres tilhørsforhold, imens andre bruger dem til at skabe genkendelighed og synlighed. Andre igen bruger det som en nem og praktisk måde at opbevarederes ID-kort i en kortholder, der hægtes fast i krogen i nøglesnoren. I denne artikel får du tips til, hvordan du i din profession kan bruge nøglesnore, for en mere funktionel og bekvem dagligdag.

Flere anvendelsesmuligheder for eleverne

keyhangers på din skoleEleverne på de danske uddannelsesinstitutioner kan anvende keyhangers på flere forskellige måder. De fleste skoler, der bestiller nøglesnore, gør det i forbindelse med, at en klasse eller årgang skal på en studietur. Her er det en god måde at vise, at man er en gruppe, og for læreren kan det være nemmere at holde sammen på gruppen. Dette gælder især, hvis det er en stor gruppe med elever, som lærerne måske ikke kender for godt. På studieture kan keyhangers også bruges til at skelne imellem de forskellige klasser, så man ved, at elever med den grønne keyhanger hører til X, mens elever med den blå keyhanger hører til Y. Dette giver et godt overblik.

Til en studietur er det ofte ikke nødvendigt med navnekort i plastik, der kan påmonteres nøglesnoren. Det kan dog hjælpe lærerne med at organisere og facilitere en bedre tur, så der er mere tid til seværdigheder og alt det sjove.

Elever kan også benytte sig af nøglesnore i forbindelse med seminarrer og konferencer. Mange studerende deltager fx i forskellige tematiserede, faglige camps, der drejer sig om et givent emne. Er der elever eller deltagere fra andre skoler, så kan det være en god ide med en kortholder til de enkelte elever, så de har mulighed for at indsætte et navnekort og derved få bedre mulighed for at netværke.

Husk sikkerhedsklipsen

Alle keyhangers kan i dag fås med en sikkerhedsmekanisme i nakken, der bryder, når trækket på den bliver for stort. Det er typisk en lille klips, der sidder i nakken, og som løser sig, hvis fx eleven sidder fast i et træ eller lignende. Da vi her har med børn og unge at gøre, er det en rigtig god sikkerhedsforanstaltning, der gør, at I undgår ulykker med nøglesnorene.

Sikkerhedsklipsen kan fås i et væld af farver og i flere modeller. Der er således mulighed for at tilpasse den nøjagtigt til jeres farver. En klassisk sikkerhedsklips er sort, og løsner sig ved et tryk på over 12 kilo. Der er således ingen fare for, at den skulle løsne sig ved en fejl, hvis fx eleven har sat sit kamera eller sin mobiltelefon fast i nøglesnoren.

Sikkerhedsklipsen er især god, hvis I bruger nøglesnorene i forbindelse med en sports-ekskursion, eller hvis eleverne skal ud i naturen. Under leg og sport kan der ske ulykker, hvor en anden elev uforvarende kommer til at rykke i nøglesnoren, og i naturen har vi store træer og andre planter, som en nøglesnor kan sætte sig fast i. Husk derfor at få monteret en sikkerhedsklips i nakken, når I får produceret jeres nye nøglesnore. Er du i tvivl om, hvordan den ser ud, hvor den skal sidde og hvad sådan en koster, så spørg da din leverandør, der bør have god erfaring med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *