Den perfekte weekend

I en hektisk og stressende hverdag kan en lille weekend ferie være den oplagte måde at få gearet ned, og samlet kræfter til ugen der kommer. Om man rejser med en søskende, ven eller kæreste, er der mange muligheder, der sikrer en fantastisk weekend væk fra hverdagen. Læs mere om et par af de mange mulighed her:

Budapest

Budapest, UngarnEn sikker vinder, når man skal vælge weekend destinationen, er Budapest. Byen er bland andet kendt for sine spaer og shopping muligheder. Byen byder på utroligt flot arkitektur, hvilket gør byen ideel til de en romantisk weekendtur med lange langsomme gåture gennem byen. Byen byder også på de såkaldte ”ruinbarer”, hvor man kan få en iskold øl til billige penge.

Hvis du virkelig skal nyde livet i Budapest, kan du vælge at bo på et hotel ved den smukke Donau flod.

En flybillet til Budapest kan fås for omkring 700 kroner t/r i juni.

Vilnius

En tur til middelalder byen Vilnius i Litauen byder på en weekend med god mad og drikke til billige penge. Vilnius er kendt for sin dramatiske fortid, hvilket præger bybilledet i dag. Den gamle bydel som har overlevet byens fortid, er i dag en del af Unescos verdensarvsliste. Byen rummer hele 22 katedraler, og byen er kendt for at være et mekka for udenlandske, der rejser hertil for at blive gift.

En t/r billet til Vilnius kan købes for cirka 900 kr. i juni.

Riga

Letlands hovedstad Riga er en by der oser af kultur. Byen huser flere imponerende gallerier og museer. Arkitekturen i byen er i sig selv et vidunderligt syn, bygninger er præget af jugend stilen, hvilket har gjort byen til en del af Unescos verdensarvsliste.

Når du besøger Riga, er en cykeltur til det smukke kursted Jurmala et ”must do”. Forkæl dig selv og nyd lidt luksus på en af de mange spaer.

En billet til Riga kan købes for omkring 500 kr. t/r i juni.

Torremolinos

Hvis man er til solferie, og har brug for at komme væk fra det danske klima, er den spanske by Torremolinos ved Malaga et fantastisk bud på en destination. Her findes lange strande, drinks på stranden og store hotel resorts.

En billet til Torremolinos koster cirka 900 kr. t/r i juni.

Barcelona

Barcelona er en smuk by, som egner sig til en weekend ferie. Byen opleves bedst til fods igennem de små hyggelige stræder, hvor meget af den traditionelle kultur stadig hersker. Besøg de mange smukke kirker eller shop amok i den moderne bykerne.

En billet til Barcelona kan købes for cirka 1.000 kr. i juni.

Dine rettigheder

Når du vælger at rejse med fly, kan det være fordelagtigt at sætte sig ind i sine rettigheder. Mange passagerer kender ikke deres rettigheder hvis flyet skulle være forsinket eller aflyst. I disse tilfælde kan man være berettiget til kompensation ved flyforsinkelser på op imod 4.500 kr. pr. passager.

Mange flyselskaber går langt for at undgå at betale disse kompensationer, da det kan være enormt omkostningsfuldt for dem. Det kan derfor være svært som forbruger at få flyselskaberne til at udbetale. Tredjepartsselskaber som Flyhjælp kan derfor være en fordel at bruge. De er en virksomhed der har specialiseret sig i lovgivningen på området, og hjælper de mange passagerer med at vride armen om på flyselskaberne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *