Mand, sådan får du håret tilbage!

Mand er glad og udenfor

Kroppen forandrer sig, når man bliver ældre. Man får flere rynker, fedtet fordeler sig lidt anderledes og håret bliver gråt. Farven er dog ikke det eneste, der kan ændre sig på håret. Især mænd rammes ofte hårdt af forandringer i håret, når de kommer op i årene, hvilket kan påvirke deres selvtillid. Mange mænd frygter i særligt høj grad at miste deres hårpragt på hovedet, når de bliver ældre. Er du selv begyndt at blive tynd i toppen, er der heldigvis en løsning. Herunder kan du læse, alt du skal vide om hårtransplantationer.

Hvad er en hårtransplantation?

Håret er vigtigt for mange mænds selvtillid, og det kan derfor være et hårdt slag, når det begynder at forsvinde. Heldigvis behøver man ikke at leve med hårmangel i dag. En hårtransplantation er nemlig et simpelt og helt ufarligt indgreb, der kan give dig din hårpragt tilbage. Ved at lave hårtransplantation tager en læge hårsække fra de områder af din hovedbund, der ikke påvirkes af hårtab. Disse hårsække flyttes herefter til de områder på hovedet, hvor hårpragten er blevet tynd. Når hårstråene først er blevet flyttet, vil de fortsætte med at vokse resten af dit liv. Du behøver derfor ikke længere at bekymre dig om hårtab efter en veludført hårtransplantation.

Hvordan foregår en hårtransplantation?

En hårtransplantation er som sagt et både simpelt og ufarligt indgreb. Inden behandlingen møder du lægen til en konsultation, hvor I bl.a. bliver enige om, hvor hårlinjen skal gå. Her vil lægen også gennemgå indgrebet med dig, så du ved, hvad der kommer til at ske. Selve transplantationen tager cirka 6-8 timer at udføre, og du vil være lokalbedøvet i hovedbunden under indgrebet. Du vil altså ikke mærke noget som helst. Lægen starter herefter med at udtage hårstrå med tilhørende hårsække fra din hovedbund. Hvor mange der skal udtages, afhænger af, hvor stort et område, der er berørt af hårtab. Herefter sættes hårstråene ned i din hovedbund på de berørte områder, hvorefter hovedbunden til slut renses. Dette gøres for at undgå, at du får infektioner efter behandlingen.

Skal du have en hårtransplantation?

Er du begyndt at lægge mærke til, at dine tindinger rykker nordpå, eller er du måske ved at blive tynd på toppen? Så er det helt naturligt, at du nærer et ønske om at få udført en hårtransplantation. Det vil dog ofte være en rigtig god idé lige at slå koldt vand i blodet først. Det er nemlig en dårlig idé at få udført en hårtransplantation, mens dit hårtab stadig er igangværende. Hvis du stadig er ved at tabe hår, vil lægen i bund og grund arbejde i blinde. Han kan nemlig ikke vide, hvor stort det påvirkede område egentlig er.

Hvis behandlingen udføres for tidligt, kan du derfor få behov for opfølgende behandlinger igen i fremtiden. Dette vil ikke være nødvendigt, hvis hårtransplantationen udføres, når dit hårtab er slut. Det er desuden vigtigt, at du har en realistisk forventning til slutresultatet. F.eks. skal du være indforstået med, at en hårtransplantation efterlader små ar i hovedbunden. Disse ar vil dog kun kunne ses, hvis du klipper dig helt korthåret.