Hvad er din personlige smykkestil?

Kvinde har øreringe og fingreringe

Coronaen meldte sin uønskede ankomst i Danmark i foråret 2020, og det ændrede mange ting i danskernes ellers ofte ganske rutineprægede dagligdage.

Nogle ting forandrede sig til gengæld ikke, og det gjaldt blandt andet det behov, stort set alle mennesker har for at udtrykke deres identitet gennem tøj, frisure, smykker og generel stil.

Mennesket har et grundlæggende behov for at have en personlighed, som udtrykkes på den ene eller den anden måde, og det er i høj grad forbundet med de smykker, man går med.

Derfor bør man i sagens natur basere sine smykkeindkøb på den smykkestil, man nu engang har – så her kommer et par ting, man bør tage højde for i den sammenhæng.

Kend dig selv

At danne sig, have og dyrke en personlig smykkestil handler i høj grad om at vide, hvem man selv er, og hvad man står for.

Kort sagt skal man altså kende sig selv, før man går ud og køber nye smykker, hvis man gerne vil ramme rigtigt.

De fleste har en forholdsvis grundlæggende idé om, hvad de gerne vil gå klædt i, men det er ikke alle, der har tænkt over hvilket signal, deres smykker sender.

Meget dyre guldhalskæder eller diamantringe sender eksempelvis et budskab om sans for og prioritering af eksklusivitet, mens mangefarvede perlearmbånd eller glitrende øreringe sender andre signaler til omverdenen.

Kort sagt skal man altså være bevidst om, hvorvidt signalerne, de respektive smykker sender, stemmer overens med den person, man gerne vil være, før man køber dem.

Lyt til folk omkring dig

Første skridt forud for et smykkekøb handler altså om, at man skal kende sig selv og kombinere sin person med den udstråling, de forskellige smykker giver.

Dog skal man også være opmærksom på, at mennesket er et socialt væsen, som i høj grad er afhængigt af andre på godt og ondt.

Det betyder, at man også bør tage andres mening om tingene med ind i sine overvejelser, når man står overfor et smykkekøb.

Bor man eksempelvis sammen med én, der ikke kan fordrage de tykke guldkæder, man overvejer at købe, bør man genoverveje sine alternativer.

Man skal for alt i verden holde fast i sin stil og den, man er, men man skal også tage hensyn til sine nære relationer på en respektfuld måde.

Beskyt din stil

Når man endelig har lagt sig fast på sin smykkestil og fundet lige præcis de smykker, man har gået og drømt om, gælder det om at værne om og beskytte sin stil.

Det skal forstås på to planer, nemlig det fysiske og det overførte. Først og fremmest bør man ikke lade andre manipulere med én, så man bliver usikker på sig selv og tvinges til at ændre stil, for det er vigtigt at stå ved den, man er.

Samtidig skal man helt konkret sørge for at beskytte de smykker, man er i besiddelse af, mod tyveri.

Indbrudstyve er desværre ikke ualmindelige, og derfor bør man for så vidt muligt gå med alle sine smykker eller gemme dem mere end godt væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *